Spolek přátel Doubice

 

 

Výroční zpráva Spolku přátel Doubice za rok 2014

 

Tentokrát sérii akcí zahájila „zabíjačka“, která na Fabriku sezvala snad všechny kamarády a známé. Pohodový víkend plný dobrot všeho druhu.

Reprezentační doubický ples se opět stal především přehlídkou již bájného dámského tanečního souboru, který tentokrát doplnil své taneční vystoupení  dramatickým uměním. Předvedlo se nám mnoho v historii významných ženských postav a v jednom případě (na sále se objevila i nebezpečná Bonnie) musel zasáhnout již penzionovaný, ale stále statečný policista. Nechybělo tradiční losování tomboly a mezi výhrami pět setkání s generalissimem u baru.

A pak už to jelo jako každoročně: velikonoční pomlázka, opékání prasátek, tenisový turnaj, diskotéka pro pamětníky, open turnaj v zahradním golfu, koloběžkové závody, pouť i tradiční cvičení, cvičeníčko.

Rybníkáři měli jeden odchyt a plánovali v říjnu mocný výlov, ale nedostatečný přítok do rybníku akci zhatil.

Co se po třech letech nakonec přece jen podařilo – bylo slavnostně otevřeno doubické muzeum. Z účetních knih lze vyčíst:

celkem bylo zatím vybráno  94.855 Kč a za materiál a práce utraceno 97.366 Kč. Řadu dalších nákladů (vkladů stavebního materiálu) nesli sami členové Spolku a budiž všem dárcům velký dík. Expozici doplnili další příznivci i vlastními exponáty, takže je na co koukat.

Tohle snad byla úplně nejvýznamnější akce Spolku přátel Doubice v jeho téměř dvacetileté historii. Vznikla tak trvalá památka, jejíž existenci snad oceníme již v letošním roce, kdy bude pravidelně otevřena pro veřejnost.